Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل بیمه سلامت می‌گوید: با اجرای نسخه الکترونیک اشتباهات نسخه نویسی، خطا‌های دارویی، عوارض ناخواسته دارویی کاهش یافته و منجر به بهبود دارو درمانی و سلامت بیمار شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پروژه نسخه نویسی الکترونیک از اسفند سال ۱۳۹۷ در کشور کلید خورد و سازمان بیمه سلامت ایران از آبان سال ۹۸ در ۲۳۵ شهر این پروژه را اجرایی کرد، طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی در برنامه‌های توسعه، قانون بودجه و قوانین بالادستی درحوزه سلامت، دولت الکترونیک باید در جامعه اجرایی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از زیر مجموعه‌های دولت الکترونیک، نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی است که دولت‌ها طی سالیان گذشته مصمم به اجرای آن بودند، هرچند که مشکلات و مسائلی در مسیر اجرا وجود داشته که دست اندرکاران حوزه سلامت به ویژه سازمان‌های بیمه گررا با چالش‌های بسیاری رو به رو کرده، اما موانع با پیگیری جدی متولیان این حوزه تا حدود بسیار زیادی رفع شده است.

در اینکه اجرای این پروژه چه نقاط مثبت و محاسنی دارد، هیچ شک و شبه‌ای وجود نداشته و مسئولان و متولیان بار‌ها از تریبون‌های مختلف صحبت کرده و اطلاع رسانی‌های بسیاری صورت گرفته، پس از ۲ سال از ورود سازمان‌های بیمه گر به اجرای این طرح می‌توان با قطعیت گفت که سیستم نسخه نویسی الکترونیک مشکلات متعدد نسخه نویسی کاغذی را بهبود داده و باعث صرفه جویی و کاهش هزینه‌های مراقبت، شده است.

محمد مهدی ناصحی افزود: با اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی رصد اطلاعاتی بیمه سلامت به لحاظ میزان مصرف دارو افزایش پیدا کرده است، به طوری که در گذشته مشخص نبود که پزشک برای بیمار به چه میزان دارو و یا آزمایش تجویز کرده است.


تمرکز در بیماری یابی و جلوگیری از مصرف بی رویه دارو


وی تاکید کرد: تمرکز در بیماری یابی با هدف جلوگیری از مصرف بی رویه دارو با اجرای نسخه نویسی الکترونیکی با دقت انجام می‌شود. درحال حاضر با اجرای این طرح میانگین آزمایشات تجویزی ۱۰.۵ عدد بوده و هر تجویزی در مطب ۳ تا ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

ناصحی افزود:سازمان بیمه سلامت ایران در سال ۱۴۰۰ درخصوص طرح نسخه نویسی الکترونیکی اقدامات جدی بسیاری را انجام داده که می‌توان به بهبود و توسعه سامانه نسخه الکترونیک، بهبود و توسعه سامانه شرکای کاری و انتساب و ارجاع الکترونیک می‌توان اشاره کرد، اما جهت اجرای دقیق این طرح در سال جاری سازمان بیمه سلامت ایران، نیازمند توجه به مسائلی از جمله ارتقاء فرآیند‌های حفظ محرمانگی و امنیت داده‌های سلامت و بهبود و تسهیل فرآیند‌های نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: از ابتدای سال ۱۴۰۱ نیز پروژه نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی با قدرت در تمامی استان‌ها اجرایی شده، البته در برخی شهر‌ها و شهرستان‌ها مشکلاتی وجود دارد، اما حضور جدی پزشکان و همگامی کادر سلامت و البته همراهی مردم امیدواری‌ها نسبت به اجرای دقیق این طرح را برای تمامی گروه‌های بیمه‌ای افزایش داده است.


مدیریت خدمات بیماران خاص و ناباروری


به گفته ناصحی، بخشی از اقدامات سازمان بیمه سلامت ایران در ارایه خدمات الکترونیک در مدیریت خدمات بیماران خاص، بیماران مبتلا به سرطان، مدیریت دارو‌های بیولوژیک، دارو و خدمات ناباروری و افزایش سقف قابل دریافت خدمت در یک بازه زمانی معین جهت برخی دارو‌ها بوده که رضایتمندی بیماران را در دریافت خدمات افزایش داده است.


نسخه نویسی الکترونیکی ۹۹ درصد محقق شده است


مهدی رضایی نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیکی در کشور به میزان ۹۹ درصد محقق شده، در بحث استعلام اصالت نسخه الکترونیک اقداماتی نیز انجام شده که می‌توان به ایجاد امکان استعلام اصالت در پنل و سرویس‌های نسخه الکترونیک، استعلام ۶۲۵ داروی بیمه‌ای در سامانه نسخه الکترونیک و امکان استعلام تجهیزات قابل ارایه در داروخانه‌ها اشاره کرد.

وی افزود: در صورتی که عزم جدی وجود داشته باشد، مانع زیرساختی وجود ندارد، از طرفی با همکاری خوبی که تاکنون از سوی ارائه دهندگان خدمت اعم از پزشکان و سایر همکاران در بخش پاراکلینیک انجام شده است، امکان تحقق کامل این برنامه از نظر عملیاتی وجود دارد؛ با توجه به اینکه بیشتر مراجعه‌های بیمه شدگان در مراکز درمانی طرف قرارداد به صورت سرپایی است، بنابراین نسخه الکترونیک جزء مهمی از پرونده الکترونیک سلامت هر فرد است.

رضایی تصریح کرد: سازمان بیمه سلامت ایران به عنوان یکی از سازمان‌های بیمه گر عزم جدی در اجرای طرح نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک تا مرحله نهایی دارد، در سال جاری نیز سیاست‌های این سازمان همانند گذشته در این مسیر ادامه پیدا کرده و هیچ مشکلی نمی‌تواند مانعی در این خصوص ایجاد کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نسخه نویسی الکترونیکی بیماری یابی مصرف بی رویه دارو نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک سازمان بیمه سلامت ایران نسخه نویسی الکترونیکی نسخه نویسی الکترونیک نسخه الکترونیک طرح نسخه نویسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۱۹۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند

به گزارش قدس آنلاین؛ به نقل از انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، شهروز همتی، رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مراسم اختتامیه این رویداد ضمن بیان این مطلب افزود:  آزمایشگاه های کشور دو مشکل عمده درباره تعرفه و خدمات بیمه دارند؛ مشکل نخست این است که در ۱۰ سال اخیر در دو سال متوالی افزایش تعرفه ای در خدمات آزمایشگاهی نداشتیم و در سال های بعد افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی را در این باره شاهد بودیم که در این صورت از تورم جاری عقب ماندیم.

وی افزود: تورم در بخش پزشکی با بخش اجتماعی در خرید مایحتاج متفاوت و بسیار بالاتر است لذا این مشکل برای آزمایشگاه ها به وجود آمد و با افزایش قیمت ارز تجهیز آزمایشگاه ها با مشکل روبرو شد بنابر این آزمایشگاه ها نتوانستند با پیشرفت های کشورهای دیگر و تجهیزات جدید، خود را به روزرسانی کنند.

همتی بیان کرد: این موضوع در نهایت به نظام سلامت برمی گردد زیرا ۵ درصد بودجه سلامت در بخش آزمایشگاه مصرف و ۹۵ درصد بودجه در بخش درمان و بستری صرف می شود اما با تجهیز آزمایشگاه ها و ایجاد تعرفه و به روزرسانی خدمات، پوشش بیمه ای تسهیل داده می شود.

دکتر شهروز همتی

وی تاکید کرد: در نظام سلامت مبتنی بر ارزش، ارزش گذاری به خدمات آزمایشگاه ها می تواند بودجه نظام سلامت را کاهش دهد.

وی اظهار کرد: از متولیان درخواست داریم دید دیگری به آزمایشگاه ها داشته باشند؛ ۷۰ درصد تشخیص، پیشگویی و درمان بیماری ها نقش مهم آزمایشگاه را نشان می دهد بنابر این آزمایشگاه به روز و پیشرفته به راحتی می تواند یک بیماری را تشخیص و درمان بیمار آغاز شود.

همتی بیان کرد: تعرفه خدمات آزمایشگاهی به روز نیست و از تورم عقب هستیم تاخیر در پرداخت بیمه ها نیز مشکل دیگری است که باید حل شود اکنون مردم باید ۳۰ درصد از تعرفه خدمات آزمایشگاهی را پرداخت کنند اما بیمه ها این تعرفه را پوشش نمی دهند و مردم ۷۰ درصد، پرداختی دارند این ارتباط مالی بین آزمایشگاه ها و بیمار نباید اختلاف داشته باشد تا بتوان ارتباط خوبی بین آزمایشگاه ها و بیمار برقرار کرد.

وی اظهار کرد: دو خواسته در این بین مطرح است؛ یک اینکه تعرفه ها منطقی شوند اکنون قیمت تمام شده تست ها آماده شده و قیمت های واقعی در قالب یک نرم افزار به زودی در اختیار مرجع سلامت قرار می گیرد در این راستا قیمت یک تست مشخص است.

وی در پایان یکی از بازوان مهم نظام سلامت را آزمایشگاه ها دانست.

در ادامه، پروفسور امیرحسن زرنانی؛ دبیر علمی کنگره نیز در این مراسم ضمن تشکر از برگزار کنندگان کنگره، گفت: توجه به خدمات آزمایشگاه ها، پرهیز از صنف گرایی، استفاده از افراد متخصص، انتشار علم علوم آزمایشگاهی و شناساندن آن به جامعه دانش آموزی برای انتخاب رشته، معرفی چهره های ماندگار، حرکت روبه آینده از دستاوردهای برگزاری این کنگره است.

همچنین غلامرضا حمزه لو، دبیر اجرایی این رویدا اظهار کرد: «کیفیت را پایانی نیست» شعار کنگره امسال بود سعی کردیم در این راستا حرکت کنیم، همچنین استفاده از بسترهای الکترونیک در کنگره امسال، از دیگر مزایای برگزاری کنگره بود.

براساس این گزارش، قطعنامه پایانی کنگره امسال، توسط دکتر فریبا شایگان، مدیر روابط عمومی انجمن، قرائت شد.

گفتنی است در روز پایانی برگزاری این کنگره، که به مدت ۴ روز از ۱۱ تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد، محمدامین واعظی در بخش پوستر برگزیده کنگره امسال شد.

شایان ذکر است دکتر فرزانه عزیزمحسنی، مسئول پنل محققین جوان و پوسترهای کنگره از ۱۱۳ پوستر پذیرفته شده در کنگره امسال، ۹۰ ارائه وجود داشت که با توجه به امتیازات از بین ۵ نفر منتخب بخش پوستر، محمدامین واعظی از دانشگاه علوم پزشکی ایران انتخاب شد همچنین در این مراسم از ۵ نفر منتخب نیز با اهدای جوایز تقدیر و تشکر شد.

زینب داوودی مقدم، ناهید رضایی، امیرسالار نیکخواه بهرامی، محمدخانی عشرت آبادی اسامی منتخبان بودند.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج ادامه دارد
  • بیمه رایگان دهک‌های یک تا پنج جامعه ادامه دارد
  • بیمه ها تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • بیمه ها تعرفه تعرفه خدمات آزمایشگاهی را به درستی پوشش نمی دهند
  • دو مشکل آزمایشگاه‌های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • دو مشکل آزمایشگاه های پزشکی با بیمه و تعرفه
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • حمایت از تولید؛ اولویت سازمان غذا و دارو